2 Aralık 2010 Perşembe

Elişi Simli şal modeli ve yapılışı

2şal Elişi Simli şal modeli ve yapılışı
Modelin Yapılışı
101 ilmek başlanır, 4 diş haraşo örülür. 50+1+50 şeklinde diyagramdaki model kurulurken, ortadaki 1 ilmek düz örgü yapılır. 4 sırada bir, düz örülen ilmeğin her iki tarafından 1 ilmek artırılır. Diyagram 7 cm olduğunda aralarına 4 diş haraşo örülür. Bu şekilde örgü devam eder, 137 ilmeğe ulaşıldığında, ortadaki düz ilmeğin içinden 6 ilmek çıkarılarak (toplamda 7 ilmek olacak) 144 ilmeğin tamamına diyagram uygulanır. Beden boyu 61 cm’de ilmekler 1 defada kesilerek bitirilir. şalın alt uçlarına tığ ile fıstık modeli uygulanır.
1şal Elişi Simli şal modeli ve yapılışı

FISTIK MODELİ
Aynı yere ilmek uzatılarak 5 defa batılır, 1 seferde çıkılır, 1 zincir çekilir. 5 ilmek uzatılarak 5 defa aynı yere batılır ve bir seferde çıkılır. Oluşan 2 motif sıkiğne ile birleştirilir.
ÖRÜMCEK MODELİ
1 zincir çekilir, ilmek uzatılır, üzerine dolayarak çıkılır. Uzatılan iplik içinden tekrar ilmek alınır, üzerine iplik dolayarak çıkılır. Bu işlem çift sayı olacak şekilde şal boyunca uygulanır. Yapılan örümceklerin 2 tanesi kenarda bırakılarak, 3.nün ortasındaki bağlantının her iki tarafından 1’er tane sıkiğne yapılır, tekrar 2 adet örümcek yapılır, 2 örümcek arayla bu işlem uygulanarak sıra tamamlanır.
Model uygulaması: 1 adet örümcek, 1 adet 2’li fıstık, 1’er örümcek yapılarak alt sıraya bağlanır.
Kullanılan İplikler: Moher Simli Special NAKO
4NOLU ŞİŞLE/2 YUMAK NAKO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder