2 Aralık 2010 Perşembe

Renkli Çocuk Hırkası Yapımı

kazak13 400x300 Renkli Çocuk Hırkası Yapımı
Malzeme :Merino Şiş no : 5,5 Örgü şekli : Düz örgü Beden : 8-10 ay
ARKA :
İki ayrı renkten iki ayrı parça olarak başlanacak. Mor renk ile 26 ilmek ve yeşil renk ile 26 ilmek başlanacak. Beden boyu 17 cm olduğunda yanlardan kol evi oyuntusu için 4’er ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Beden boyu 29 cm’de yaka kenarından iki kere 5 ilmek kesilirken omuzlarda iki kere 6 ilmek olarak kesilip arka parçalar bitirilecek.
ÖN :İki parçadan oluşan arkanın renk olarak devamı olacak şekilde önlerde iki ayrı renkten örülecek. Bir ön mor renk ile 34 ilmek olarak, diğer ön parça da yeşil renk ile 34 ilmek olarak başlanacak. Beden boyu 17 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 4’er ilmek kesildikten sonra örgüye devam edilecek. Beden boyu 27 cm’de ön yaka oyuntusu için yaka kenarından
bir kere 8, bir kere 4, bir kere 3, bir kere 2, bir kere 1 ilmek kesilirken beden boyu 30 cm’de omuzlarda iki kere 6 ilmek olarak kesilip ön parçalar da bitirilecek.
KOL :Kollar da iki ayrı renkte yapılacak. 36 ilmek başlanacak yanlardan her altı sırada bir altı kere 1 ilmek artış yapılacak. Artışlar bitince 48 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu 23 cm olduğunda kol ilmekleri düz olarak kesilip kol bitirilecek.
CEP :Kavuniçi renk ile 14 ilmek başlanacak. 18 sıra örüldükten sonra ilmekler kesilerek bitirilecek. Hırkanın tüm kenarlarına iğne ile fildişi nakış yapılacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder